Pressröster om sommarens BAO-turné

Klang och Jubeltid har präglat Benny Anderssons Orkesters sommarturné! 

Över 35.000 personer har under sommaren sett, lyssnat och dansat till BAO - från Örnsköldsvik i norr till Helsingborg i söder.

"Natten är ljus och ljummen. Så här låter sommaren - en ren glädjeexplosion." Aftonbladet

"Här finns mycket att upptäcka, för en konsert med BAO är som en musiklektion." ... "Det blir förstås en strålande kväll. Musikaliteten flödar och Tommy Körberg och Helen Sjöholm briljerar med sina röster." DN

"Man kastar sig hejdlöst mellan genrer. Och humöret är på topp hela tiden. Och spelglädjen finns där." Expressen

"Att lyssna till Benny Anderssons Orkester är som att befinna sig i gränslandet mellan det traditionella och det moderna." ... "Den nästan fyra timmar långa spelningen har allt en bra show ska innehålla - ett mäktigt scenbygge, underhållande mellanprat, fantastisk sång och framför allt genuin spelglädje. Det här är sommarens absolut bästa konsert, alla kategorier."  Strengnäs Tidning

Två av konserterna (Sofiero Slott, Helsingborg och Trädgårdsföreningen, Göteborg) bandades av SVT för visning under julhelgen och kommer att visas som två en-timmes program.

BAO medverkar dessutom i Kalle Moraeus TV-program "Moraeus med mera" i SVT söndagen den 18 september.

Den nya CD'n "O Klang och Jubeltid", som släpptes i mitten av juni, har nu sålt närmare 30.000 ex och har alltså passerat guld.

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.