PRESSMEDDELANDE 2013-03-11

Ny spelplats i Stockholm för Benny Anderssons Orkester

Turnén avslutas i år i Stockholm den 27 juli och nu är det klart att ny spelplats blir den intima scenen Galejan på Skansen.

Finalkvällen för BAO:s "Sommarturné med Dans!" flyttar från Sjöhistoriska till Galejan på Skansen. 

- Det var på Galejan allt började för BAO, det var där vi gjorde vår första spelning, säger Benny Andersson. Därför känns det rätt att som vanligt återvända dit som en avslutning på sommarens turné.

Köpt biljett gäller och vi ser fram emot en härlig danskväll i sommar!
Observera att det är ståplats. Ett begränsat antal stolar kommer finnas att hyra på plats. Egna stolar tillåts ej att tas med på Galejan.

 PRESSMEDDELANDE 2012-12-10

Sommarturné med Dans! 

Benny Anderssons Orkester 
Helen Sjöholm och Tommy Körberg 


BAO tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg ställer på nytt upp sin egen dansbana och bjuder upp till dans på åtta välbesökta orter sommaren 2013. De utvalda orterna är: Göteborg, Helsingborg, Kalmar, Trosa, Piteå, Sundsvall, Leksand och Stockholm. Det klassiska folkparkskonceptet är väldigt populärt bland sommarfirarna och lockar såväl den trogna dansglada BAO- publiken som såväl folkparks- och semestergäster som föredrar att lyssna på konserten med en uppdukad picknickkorg i det gröna. 

Sommarturné med Dans! Turnéplan 2013 

18 juli - Göteborg, Trädgårdsföreningen 
19 juli - Helsingborg, Sofiero Slott 
20 juli - Kalmar, Skälby Gård 
21 juli - Trosa, Hamnplan 
24 juli - Piteå, Norrstrandsbadet 
25 juli - Sundsvall, Norra Berget 
26 juli - Leksand, Sammilsdalsgropen 
27 juli - Stockholm, Galejan, Skansen

2001 släpptes första plattan "Benny Anderssons Orkester", som sedan har följts av ytterligare fem CD - "BAO" 2004, "BAO På Turné" 2006, "BAO 3" 2007, "Story Of A Heart" 2009 och "O Klang & Jubeltid" 2011! Hits som Vår Sista Dans, Du Är Min Man och Fait Accompli har blivit moderna klassiker! 


BAO är mer aktuella än någonsin! Den 14 november släpptes "Tomten har åkt hem", en julskiva med nya och gamla julmelodier och den 3 december släpptes BAO in Box. Boxen innehåller BAO's samtliga inspelningar, totalt 87 spår och 5 timmars musik! Dessutom en booklet med samtliga texter, historik, biografier mm. samt en dubbel-DVD varav en med livemusik från sommarturnén 2011. 


BAO består förutom av kapellmästaren Benny Andersson, dragspel och piano, av Leif Göras, Olle Moraeus, Perra Moraeus, Kalle Moraeus och Nicke Göthe, fiol m.m. (=Orsa Spelmän), Göran Arnberg, tramporgel, Janne Bengtson, flöjt, Pär Grebacken, saxofon och klarinett, Jogga Ernlund, kontrabas, Calle Jakobsson, tuba, Leif Lindvall, trumpet, Lars Rudolfsson, dragspel, Jörgen Stenberg, trummor och percussion samt Helen Sjöholm och Tommy Körberg, sång. 


Biljettsläpp den 12 december.  

Biljettpriser: 
Vuxen (fr.o.m. 16 år) 450 kr, ungdom (8 t.o.m. 15 år) 225 kr, barn t.o.m. 7 år gratis.
Serviceavgift tillkommer i samtliga kategorier. 
Obs! Ej sittplatser, begränsat antal stolar finns att hyra på alla orter. 

Biljetter säljs via: Ticnet.se, 077-170 70 70, Ticnet-ombud. 

Press: 
Görel Hanser Mono Music | 08-555 19 608  | gorel.hanser@monomusic.se 

Marknadsföring: 
Katarina Stene Blixten & Co | 08-440 92 17 |  katarina.stene@blixten.se

 

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.